Stunt Heren 1: winst tegen de kampioen!!!

Heren 1

Op zaterdagmiddag 4 maart speelde Heren 1 tegen de bijna-kampioen Servia uit Vianen. Het werd een middag om niet snel te vergeten. Dankzij een enorme inzet en teamspirit werd – ondanks een gehavend team – de winst mee naar huis genomen.

Spelverdeler Arno van Cooten moest het doen met de middens Lex Meijer en Rens van den Broek, de buitens Peter Spanjers en Gerard Vernooij en diagonaals Jan van der Noll en Wouter Goes. In plaats van vaste coach Jan Boer zat de jarige Yvo Goes als mascotte op de bank. Helaas waren hoofdpassers en middenblokkeerders Nico Janssen en Ronald van Engelen niet wedstrijdfit genoeg om mee af te reizen naar Vianen.

Set 1 en 2 hadden een identiek verloop. Prima gespeeld en gelijk opgaand tot de 15 punten en daarna viel onbegrijpelijk de passing bij Servia helemaal weg. Met als gevolg 25-17 en 25-16 setwinst voor Servia. Aanvoerder, speler/coach Peter Spanjers bedacht een tactische zet om de (service)passing te verbeteren. Wouter nam de plaats van Lex in op het midden. Het probeersel bleek een juiste zet.

Toch dreigde het verkeerd af te lopen. Servia nam in set 3 een voorsprong van ruim 5 punten, maar wonderwel werden die weggepoetst via een sterke servicebeurt van Arno. Op 24-21 kwamen de matchpoints op het scorebord. Toen gebeurde het 2e wonder van de dag. Met Wouter aan service werden deze weggewerkt en ook meteen omgezet in 26-24 setwinst. Heren 1 rook meteen dat er meer in zat. De goede lijn werd doorgezet in set 4. Verdedigend werd er hard gewerkt en blokkerend was vooral Jan goed op dreef. Servia begon meer fouten te maken en zodoende kwam 25-20 setwinst op het scorebord te staan. Op naar de 5e set dus.

Daarin nam Servia een kleine voorsprong, maar VC Kromme Rijn knokte zich terug tot 7-7 en voelde dat een stunt in de maak was. Zo kwam het team op 14-12 op matchpoint die meteen verzilverd werd, doordat de buitenaanvaller van Servia de aanval uitsloeg. De winst van Heren 1 was een feit. Weer zijn de heren er in geslaagd te winnen van de koploper, die het kampioenschap daardoor nog een week moet uitstellen.

Wouter Goes

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .