Belangrijke winst Heren 2 tegen Bourgondië HS2

Zaterdag 11 maart speelde Heren–2 tegen de nummer laatst van de stand: Bourgondië uit Wijk bij Duurstede. Omdat VC Kromme Rijn nog niet in veilige haven verkeert was winst noodzakelijk in de strijd tegen degradatie.

Speler/coach Jeroen Spanjers begon met broer Peter als spelverdeler, Jasper van Poelgeest op de diagonaal en Niels van Garderen als passer/loper. Op het midden kwamen Rens v/d Broek en invaller Wouter Goes in actie. Diagonaal Tim de Wit startte op de bank. Middenman Gido Albers kwam één minuut voor de wedstrijd de zaal binnen maar zonder warming-up begin je op de reservebank.

11-03-2017

Heren 2 wint uit tegen Bourgondië HS2

De wedstrijd verliep in set één redelijk in evenwicht maar toch had VC Kromme Rijn de betere punten. Daarmee kwam 25-21 setwinst op het scorebord. In set twee nam HS2 een mooie voorsprong maar gaf die door een dip halverwege de set helemaal weg. Toch wisten de mannen de ruggen te rechten en wonnen de set met 25-18.

Met de “never change a winning team” gedachte werd ook set 3 met het basisteam begonnen. Deze set is altijd cruciaal voor de bonuswinstpunten. Heren-2 was goed bij de les en de gelijkopgaande strijd met goede servicedruk werd beslist met 25-21 in ons voordeel. Daarmee waren 4 punten voor de ranglijst veiliggesteld.

In de vierde set was de druk van de ketel. Nu mochten de mannen helemaal los gaan. Dat was het moment voor Rens om zijn koprolservice in praktijk te brengen. U leest het goed: de bal heel hoog opgooien, direct een koprol maken en vervolgens de bal proberen te slaan. En ja hoor: het lukte Rens de bal goed over het net te serveren!!! De tegenstanders waren volledig perplex, wisten niet wat ze zagen en wisten niet wat ze met de bal moesten doen. Uiteindelijk werd set vier met 25-13 gewonnen en zo de wedstrijd met 4-0 gewonnen.