Fraaie winst voor het herenteam

De mannen ZVC (Zeister Volleybal Competitie) van VC Kromme Rijn hebben een mooie overwinning geboekt. Het Gemengd-1-team moest de winst aan de tegenstanders laten.

De heren in de ZVC-competitie speelden donderdagavond in Odijk tegen De Treffers. Een opponent waar tegen altijd leuke en spannende wedstrijden worden gespeeld. Dat was dit niet anders. De 1e set kwam VCKR furieus uit de startblokken. De 5-punten voorsprong bleef in tact tot 23-18. Toen sloeg het noodlot toe voor spelverdeler Dick. Hij moest zijn inzet staken met een handblessure na een ongelukkige bal op de netrand. Na een lange blessurepauze kon VCKR de set toch nog met winst 25-21 uit het vuur slepen. Door de omzettingen in set 2 werd de foutenlast te groot en de Treffers wonnen die set met 21-25. In de 3e en laatste set werd de teamopstelling aangepast en dit bleek de winnende tactiek te zijn. Er werden vele goed verdedigende reddingen gedaan en de voorsprong werd omgezet in 25-20 setwinst. De 2-1 overwinning was goed voor twee punten in de competitiestand.

Ook het Mix–1 team speelde donderdagavond in Odijk met Spirit Driebergen als tegenstander. De 1e set had een spannend verloop. Uiteindelijk trok VCKR aan het langste eind met 26-24 setwinst. De lijn kon niet worden doorgetrokken in set 2. Daarin was Spirit met 25-16 de sterkste. De 3e set werd een waar spektakel. Veel lange rally’s, prachtige aanvallen en knappe reddingen werden door beide teams verricht. VCKR bleef knokken tot het allerlaatst maar moest toch met 25-20 de set uit handen geven. De eindstand van 1-2 betekent wel één punt erbij in de stand. Daarin staat momenteel het Gemengd–2 team van VCKR als koploper genoteerd. De clash Mix-1 tegen Mix-2 staat voor deze week op het programma. Donderdagavond 20.15 uur sporthal De Lindenhof in Odijk. Supporters zullen in groten getale aanwezig zijn.