Verslag volleybal 27 oktober

De dames en heren van onze vereniging zijn afgelopen week met een winstpartij het weekend in gegaan. De dames met krappe 3–2 thuiswinst. De heren met een nette 1–3 uitoverwinning.

De dames speelden tegen SVB uit Beesd. Het werd een wedstrijd van de lange adem. Ook voor de scheidsrechter van dienst. Vele lange rally’s werden er gespeeld wat de wedstrijd voor de toeschouwers een vermakelijk schouwspel was. De 1e set werd nipt gewonnen met 25-23. In set 2 en 3 hadden de dames van VCKR een mindere fase en die werden dan ook verloren. De 4e set was iedereen weer bij de les met 25-16 setwinst als resultaat. De vijfde en beslissende set werd met 15-11 afgesloten. Na dik 2 uur spelen kon de 3–2 overwinning worden gevierd. In de stand zijn de Odijkse dames geklommen naar een keurige 3e plaats.

De heren van VCKR traden aan tegen Jupiter in Oudewater. Na een slecht begin greep de coach halverwege de 1e set meteen in. De 2e spelverdeler nam het roer over en dat had direct resultaat. Na grote achterstand werd de set met 26-24 alsnog gewonnen. De 2e set ging gelijk op maar de gastheer won deze met 25-22. De 3e en 4e set kwamen de mannen van VCKR niet meer in gevaar. Ondanks het stroeve spel ging de winst terecht naar de Odijkenaren. De wedstrijdpunten kunnen de heren goed gebruiken voor de ranglijst waarop ze nu op een 8e plaats staan.