Verrassende punten VC Kromme Rijn

De dames en heren van VC Kromme Rijn hebben verrassend punten gepakt tegen koplopers. Beide teams verloren weliswaar met 2–3 maar kregen daarmee wel 2 punten er bij voor de ranglijst.

Om 13.00 uur begonnen de dames tegen koploper NVC uit Nieuwegein. Geheel verrassend werden set 1 en 2 gewonnen. Met name de aanvalskracht was hier debet aan. Stand-in Anne Gerdien was van grote waarde ook met haar 3-meter-aanvallen. Vanaf set 3 begon het tij te keren. Met setverlies tot gevolg. Ook set 4 werd door NVC ruim gewonnen. De beslissende 5e set wist VCKR nog goed terug te komen maar met 15–9 gingen de gasten er met de wedstrijdwinst van door.

De heren waren om 15.00 uur aan de beurt tegen nr.2 uit de ranglijst VSTS uit Bodegraven. Werd de uitwedstrijd kansloos nog verloren, het thuisvoordeel liet een heel ander beeld zien. De opstellingswijziging van de diagonaalspeler en de buitenaanvaller betaalde direct uit met 25–23 winst van de 1e set. VSTS pakte de 2e set. VCKR was niet van slag en ging goed van start in set 3. Met bloed, zweet en trainen werd deze uit het vuur gesleept. Dit tot groot genoegen van het vele publiek op de tribune. Set 4 was weer voor VSTS. De 5e set was duidelijk voor de gasten. Die wonnen ze met 15–11. Toch waren de coaches zeer tevreden met name over de inbreng van de jeugdspelers in de wedstrijd. Timo hakte  er flink op los op buitenaanval. Yvo bewees een volwaardige kracht te zijn op de midden- en buitenpositie.

Door Wouter Goes

Geplaatst in wedstrijdverslag en getagd met .