Kampioenschap met dank aan de invallers

Het mannenteam van VC Kromme Rijn heeft onverwacht het kampioenschap van de voorjaarscompetitie behaald. De titel is uiteraard gevierd met veel bier en bitterballen.

ZVC heren voorjaarskampioen 2018.

Omdat het basisteam uit slechts 6 man bestaat waren de spelers van de reservelijst dringend nodig. Spelverdelers Dick (Kaas) en Ruud (van Poelgeest) hadden dit seizoen de beschikking over de middenaanvallers Martin (van Helmondt) en Niels (van der Woude) en de buitenmannen Remco (Elders) en Wouter (van der Goes). De invallers waren Jeroen (Spanjers), Niels (van Garderen), Kees (Veldhuizen) en Jan (van der Noll). Zij hebben een zeer belangrijke steen bijgedragen aan het titelsucces.

Na 2 klinkende 3–0 overwinningen op degradant uit de A–poule Eendracht kwam een onverwacht verliespunt in de thuiswedstrijd tegen Idefix. Dit werd zeer gedegen weggepoetst met een strakke 3–0 thuiswinst tegen Vision. (n.b: dit was tevens de beste wedstrijd ooit gespeeld door dit team!!!) Hiermee kwam het kampioenschap in zicht. Dit werd een feit door in Zeist Idefix ook met 3–0 te verslaan. Zo kon de champagnefles al voor de laatste wedstrijd worden geopend. De titel was binnen.

De laatste wedstrijd op de finale-avond van de ZVC tegen Vision werd een mislukking. Het team kwam geen moment in haar eigen spel. Met hangen en wurgen werd de 2e gewonnen. Hierna was in de 3e set de koek helemaal op. Door het 2–1 verlies werd de ongeslagen status verspeeld. Maar het bier en de bitterstengels & kaasballen na afloop smaakten er niet minder om. De kampioens(volley)bal werd door de aanvoerder in ontvangst genomen uit handen van de competitieleider.

WIE KOMT ONS VOLGEND SEIZOEN VERSTERKEN ???

De transfermarkt is weer geopend en het lijkt er ernstig op dat het team niet in tact blijft. De ZVC competitie is ideaal voor iemand die naast een “traininkje” in de week (=dinsdagavond) graag een kort wedstrijdje wil spelen op een door-de-weekse-avond (lees: donderdagavond in Odijk of vrijdagavond in Zeist).

Wij zijn dringend op zoek naar versterking. Zegt het voort, zegt het voort !!!

Niettemin hebben we weer een fantastisch seizoen beleefd. En we hopen op een zelfde vervolg in het najaar van 2018.

Wouter Goes

Teammanager

Geplaatst in Nieuws, wedstrijdverslag en getagd met , , .