Jaarverslag 2015-2016

cropped-VCKR-doorzichtig-1.pngHet verenigingsjaar 2015-2016 was een jaar van verandering voor VC Kromme Rijn. In dit jaarverslag zetten we het allemaal op een rij.

Augustus – Oktober

De vereniging, aan het begin van het verenigingsjaar bestaande uit 142 leden,  begon dit jaar met een bijna volledig nieuw bestuur. Een aantal leden was al iets eerder begonnen, maar onze voorzitter Robert van der Valk heeft besloten om bij een andere vereniging te gaan spelen, en moet daarom aftreden als voorzitter. Er moest dus een nieuwe voorzitter gezocht worden.

Het bestuur bestaat uit:

  • Ans van Wijk – Penningmeester
  • Ester Bijvang – Secretaris
  • John Vernooij – ZVC-coördinator
  • Yvonne Wurth – wedstrijdsecretariaat
  • José Bakkenes – wedstijdsecretariaat

Ook de trainingen en wedstrijden beginnen weer in deze maanden. VC Kromme Rijn deed met 9 teams mee in de Nevobo-competitie, 4 teams in de ZVC-competitie en 1 team doet mee met de Nevobo-toernooicompetitie (o.l.v. aanvoerster Dorien Spoelstra)

Daarnaast is er nog een recreantenteam dat elke dinsdag weer een balletje komt slaan, onder de bezielende leiding van Nelly Zeelen.

En natuurlijk zijn er de toernooimini’s die wekelijks zowel in Bunnik als in Odijk trainen, en ongeveer eens per maand een toernooi spelen.

Tijdens de ALV bleek er geen kandidaat te zijn om de voorzitterrol in te vullen. Daarom is een aantal mensen bij elkaar gekomen om daar actief aan te gaan werken. Deze groep is uiteindelijk de MRED-groep (Met Raad En Daad-groep) geworden , die in de rest van het jaar het bestuur ondersteund heeft.

November-December

Heren 1 van de ZVC-competitie wordt kampioen in de B-poule. Desalniettemin besloot het team niet te promoveren naar de A poule, maar in de voorjaarscompetitie toch weer te kiezen voor de B-poule.

De overige (Mix teams) handhaafden zich in hun eigen poule.

Helaas konden we bij de jeugdteams geen najaarskampioenen feliciteren. Wel hebben ze allen leuke wedstrijden gespeeld.
In november is de buurtsportcoach echt van start gegaan. Zijn naam is Jesper Oele, en hij heeft voor ons een brainstorm-avond georganiseerd, waarin de aanwezige leden alles wat nodig is voor de vereniging op een rij hebben gezet en prioriteiten hebben gesteld.

Dit kalenderjaar werd traditioneel beëindigd met het oliebollentoernooi.  Dit is met veel enthousiasme door Kathelijn Spanjers en Garmt Boersma, met hulp van een ZVC- team, georganiseerd. Het toernooi was binnen zeer korte tijd volgeboekt en de oliebollen en de sfeer waren fantastisch.

Januari-Maart

In deze maanden worden de eerste stappen gezet naar een nieuw tenue voor de vereniging. Via de buurtsportcoach komen we terecht bij een organisatie die gratis tenues voor de jeugdteams levert (zij ontvangen het sponsorgeld).  Er wordt een shirtcommissie gevormd die het één en ander gaat regelen. Deze shirtcommissie bestaat uit Maurits Neele, Karin Miltenburg, Marisca Nijland en Jeroen Spanjers.

Ook wordt er weer gestart met de organisatie van een beachvolleybaltoernooi.

En natuurlijk spelen alle competitie-teams volop wedstrijden.

Naast dit alles houdt de MRED een enquête onder de leden van de vereniging, om zo te komen tot een vrijwilligerslijst.

April-Mei

De competities worden afgerond. Helaas geen (voorjaars)kampioenen.

Begin april organiseren de buurtsportcoach en de MRED-groep een belavond (naar aanleiding van de enquête), dit om te inventariseren welke krachten er zich binnen de vereniging bevinden en zo de juiste mensen voor de juiste taken te vinden.

Op 4 mei organiseren de buurtsportcoaches ‘de Bunnikse Spelen’, waarin in de ochtend kinderen kennis kunnen maken met diverse sporten. Ook wij als volleybalvereniging zijn present.

Op de laatste trainingsdinsdag voor de jeugd is er voor de jongste leden het ouderkindtoernooi. Met 24 kinderen en hun familieleden kan dit wederom een succes genoemd worden.

Eind mei was het beachvolleybaltoernooi. De grote kartrekkers voor de organisatie waren Kees Veldhuizen en Gauke Boersma. We hadden gehoopt dat het animo net zo groot zou zijn als voor het oliebollentoernooi, maar er waren iets minder teams dan verwacht. Toch kon het doorgang vinden. We konden in geval van regen kosteloos van de sporthal gebruik maken, maar dat was niet nodig want gelukkig was het droog en kon er op het zand gespeeld worden.

Ook leveren we in deze maand onze bijdrage aan de Schoololympiade, d.m.v. het inzetten van scheidsrechters.

Juni-Juli

Ondanks dat er niet meer competitief wordt gevolleybald, en alleen de ZVC-groep en de recreanten nog trainen is er nog veel activiteit .

Trainster Ingrid Monderman heeft haar 1e volledige seizoen als trainster van de ZVC-groep Mix1/Heren1 er op zitten. Niets dan lovende kritieken! Nelly Zeelen blijft nog een jaar, daar is de vereniging en de recreantengroep blij mee.

De teams voor volgend jaar worden vastgesteld, en de trainers en trainingstijden eveneens. We zullen volgend jaar met 2 Herenteams, 1 Damesteam, 1 Meisjes A –team, 1 Jongens B-team, 1 Meisjes B-team, 1 Mix C-team en 2 CMV-teams meedoen in de Nevobo-competitie.

Voor de ZVC-competitie worden 3 Mix-teams en 1 Heren-team opgegeven. En er is ook weer een team dat meedoet aan de Nevobo-toernooien.

We eindigen het jaar met 163 leden.

7 Juni wordt een extra ALV gehouden, hierin wordt de voorgestelde contributieverhoging geaccepteerd.

10,11 en 12 Juni is het jeugdkamp. 36 Jeugdleden en 7 begeleiders  gaan voor een weekend naar de Paasheuvel in Vierhouten. Daar vermaken ze zich prima, met veel volleybal, het ‘vaute Paasspel’ en heerlijk marshmallows en brood bakken bij het kampvuur.

Eind juni zijn ook de nieuwe wedstrijdtenues besteld. Een volledig tenue voor de jeugd (bestaande uit shirt, broek en kousen) en een shirt voor de volwassenen. Daarmee hopen we dat we volgend jaar de competitie uniform kunnen starten!

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , .