De weg omhoog is begonnen

Wedstrijdverslag ZVC Heren 1 tegen Spirit.

 
Afgelopen dinsdag hebben we met Ingrid geoefend op positiespel. Waar moet je staan (door de knieen uiteraard) welke bal is voor jou en welke voor je buurman. En vooral veel roepen (los, hier, achter, over). Vanavond mochten we dit voor het eerst in de praktijk gaan uitproberen tegen Spirit. Niet echt een Angstgegener, maar wel de ploeg die bovenaan staat. Daarbij konden we ook onze geheime wapens in de praktijk testen. Ons team werkt met militaire precies aan een strategie om het de tegenstander in ieder geval zo moeilijk mogelijk te maken. Als we toch ten onder zouden gaan, dan in ieder geval strijdend.

In eerste instantie is de luchtmacht getest (Tierno). Met een lengte van meer dan 2 meter aan het net konden in theorie immers heel wat smashes worden geblokt. Daarnaast een verkenner (Niels) die het hele veld afspeurt naar onmogelijk haalbare ballen en ze toch op een of andere manier toch in de lucht krijgt. Daarachter de attilerie die gevormd werd door Gerard en Martin met strakke ballen over de 1e linie richting de tegenstander. De ordonance (Wouter) zou zorgen voor tijdige berichtgeving over wijziging van strategie. Dit alles aangevuld met een strakke onderhandse service van Dick en ikzelf voor de achterhoededekking (uiteraard knus) zou dit moeten gaan werken.
Dus vol goede moed de 1e set in. Welnu, los van enkele communicatiefoutjes (we schijnen toch de behoefte te hebben aan een Verbindingsofficier) ging het eigenlijk best wel goed. We verloren met 25-18 maar er zaten mooie rallies bij en zelfs de tegenstander was een beetje verrast door onze strategie. De luchtmacht bracht regelmatig de stinger in positie en de verkenner pakte onmogelijke ballen. Gerard bleek een rots in de branding en werd niet koud of warm van de smashes die op ons werden afgevuurd. Detail: nul fouten bij de opslag van iedere speler van ons (dus geen 10 keer opdrukken zoals bij de training). Dat was de eerste verdienste.
De 2e set ging heel lang gelijk op. Spirit ging fouten maken, vooral bij de service, en lang leek het erop dat we deze set zouden winnen. Het gebrek aan een goede Verbindingsofficier deed ons uiteindelijk toch de das om waardoor we deze set verloren met 25-21.
De 3e set gaf hetzelfde beeld. De ordonance had echter een discussie met de scheidsrechter en de strijd werd grimmiger. De luchtmacht begon zelf met het afvuren van kogels en de artillerie deed daar nog een schepje bovenop. De ordonance wijzigde met enige regelmaat van strategie (wisselen) maar uiteindelijk moesten we, ondanks de aanmoedigingen van het mixteam van VC Krommerijn, toch het onderspit delven. 25-17 werd het in de 3e set. Jammer maar helaas.
Nou…voor zo’n eerste oefening in de praktijk ging het niet slecht. We zijn op de goede weg.
De volgende tegenstander (Vision to result) kan de borst nat maken. Gerard staat dan op de lange latten maar misschien is het Kanon (Remco) weer speelklaar. We hebben er zin an!

Machiel

Geplaatst in Nieuws.